SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma yürüyüşü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın katılımıyla başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşü başladı. Etkinlikte, çok sayıda kişi, harekat sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği anmak için sabah erken saatlerden itibaren Kızılçubuk mevkisinde toplandı.

Tarih bilincini artırmak ve vatan savunmasında çekilen sıkıntıları gençlerin yerinde görmeleri amacıyla "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde, Gök Allahuekber, Yer Allahuekber" sloganıyla gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Katılımcılar, daha sonra 8,5 kilometrelik yürüyüşe başladı. Yürüyüş, "Ayyıldızlı" tören alanında son bulacak.

Programa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen binlerce öğrenci ve vatandaş katıldı.

Sarıkamış haricinde de 81 ilde on binlerce genç, Sarıkamış şehitleri için yürüyüş etkinliklerine katılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.