İSTANBUL İL HAKEM KURULU’NDA İSTİFA


İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesi Murat Oksay, yaptığı açıklama ile görevinden istifa etti. 

Türkiye Futbol Federasyonu 1 ay önce Yusuf Namoğlu'nun Başkanlığında Merkez Hakem Kurulu atanmış, yeni Kurul'da İstanbul Hakemliğinin saygın isimlerinden Fahir Ersoy da Kurul Üyesi olmuştu. 3 hafta önce TFFHGD İstanbul Şubesi seçimi yapılmış, bu seçim İstanbul İl Hakem Kurulu eski Başkanı Oğuz Uğurlu'nun zaferi ile sonuçlanmıştı. Gelinen bu süreçte Oğuz Uğurlu’nun yerine MHK tarafından halen resmi atama yapılmamış ve Başkan Vekili Aydın Kankaş, İl Hakem Kurulu Başkanlığına vekaleten Uğurlu'nun görevini devam ettirmekteydi.

Erdal Güleç Bölgesel Kurul’da
Merkez Hakem Kurulunun, Fahir Ersoy'dan boşalan Bölgesel Kurul Üyeliğine Erdal Güleç’i atadığı bilinirken, İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanını atamaması Hakem camiasında tepkilere sebep olmuştu.


6 yıldır Kurul’daydı
Hakemler ve Gözlemciler, yeni Kurul Başkanını beklerken, bir istifa haberi geldi ve genç Kurul Üyesi Murat Oksay görevinden ayrıldı. 6 yıldır İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesi olarak görev yapan Murat Oksay, 7 yıl da Klasman Hakemliği yapmıştı. Oksay bu dönemde 4 yıl da C Klasmanında Hakemlik, 3 yıl dise Yardımcı Hakemlik yapmıştı. Klasmana çıkmadan önce 6 yıl da Amatör Liglerde Hakemlik yapan Oksay’ın bir özelliği de 3 yıl üst üste Süper Lig Yardımcı Hakemliğine aday gösterilmesine rağmen, bir türlü terfi edememesiydi. Murat Oksay, İstanbul İl Hakem Kurulu’nda AFS Sisteminin kurulmasına öncülük etmiş ve İstanbul gibi Türkiye’nin lokomotifi olan bir ilde bu sistemi zaman, zaman hatalar ve olumsuzluklar olmasına rağmen başarıyla işletmişti.

Çok önemli görevler üstlendi
Klasman Hakemlerinin antrenmanlarının takip edilmesi, Gözlemci raporlarının denetlenmesi ve Anadolu Yakası Hakemlerini atanmaları gibi görevleri üstlenen Oksay’ın istifa kararının ardından gerek Anadolu gerekse Avrupa Yakasından birçok Hakemin kendisini aradığı ve verdiği karara üzüldüklerini dile getirdikleri biliyor.

Sebep Cem Erdoğan
Yerel Futbol Sitesine istifası hakkında konuşan Murat Oksay, "İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesi olmayı sonuna kadar hak etmiş olan Cem Erdoğan kardeşimizin Kurul’a atandığı MHK tarafından telefonla bildirildiği halde, daha sonra bu atamanın gerçekleşmemesi üzerine, Cem Erdoğan’ın bu durumuna tepki olarak görevimden istifa ettim. Şimdiye kadar severek yaptığım İstanbul İl Hakem Kurulu Üyeliğinden de bu nedenle istifa ettim. Hakem camiasının bir ferdi olmaktan son derece onurlu ve gururluyum" dedi.

Bakırköy Belediyesi 1 nolu sahada adli olay
Öte yandan Başkansız Kurul’un ilk haftaları sorunlu geçiyor. 24 ve 25 Ocak 2015 tarihlerinde bazı maçlara mükerrer atamalar yapıldığı bilinirken, alt yapı maçlarından birkaçına Hakemlerin gitmemesi de Kulüpleri mağdur ettiği gibi Hakem camiasında tepkilere yol açtı. Hakem camiasına üst düzey Yöneticilik yapmış kişiler bu durumu İl Hakem Kurulu Başkanlığa henüz atama yapılmamasına bağlarken, Bakırköy Belediyesi 1 nolu sahada meydana gelen adli olay tüm camiada şaşkınlığa ve üzüntüye sebep oldu.

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.