BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ GENÇLERE SESLENDİ: ‘GELECEKTE DİK DURABİLMEK İÇİN DONANIMLI YETİŞİN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gençlere tavsiyede bulunarak. Bugünden kendinizi yetiştirin. Gelecek içindeki duruşlarını bugün elde edecekleri donanımlar belirleyecek ‘dedi. ‘Ufku açık, farklılıkları bir araya getirebilen gençlerimizi yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan  Bakan Çağatay Kılıç, ‘Geçmişteki gibi birbirine tahammül edemeyen fikirler içinde olmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Her hafta farklı konukları ağırlayan Ensar buluşmalarının bu haftaki konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç oldu. Burada yaptığı konuşmada AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den sonra durumun değiştiğini vurgulayan Kılıç, “ Geçmişte gençlerimizle ilgili her şeyimiz, yarınlarımız, olmazsa olmazımız gibi sözler sarf edildi ancak bunlar hep söylemde kaldı. Birçok noktada dizayn çalışmaları yapıldı. Biz mümkün olduğunca ufku açık, farklılıkları bir araya getirebilen gençlerimizi yetiştirmek için çalışmalara başladık” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, gençlere büyük görev düştüğünü belirterek, “Bugünden kendimizi yetiştirdiğimiz ölçüde başarılı olabiliriz. Gençlerimizi için geleceğimiz kavramını kullanıyorum ama gelecek içindeki duruşlarını bugün elde edecekleri donanımlar belirleyecek. Gençler de bugünden sorumluluk altında. Geçmişteki gibi birbirine tahammül edemeyen fikirler içinde olmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Yakın geçmişin gençlere iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“Vatandaşlarımızın kıyafet ve dış görünümleriyle uğraşıldı.  Ülkemiz 50 yıldan fazla kaybetti. Bir dönem Türkiye, İran oluyor, irtica uydurma sözler ortaya atıldı. 28 Şubat’ın açtığı yaralar büyük oldu. Maddi olarak 200 milyar liranın üzerinde bir kayıp yaşandı. İnsanların duygu dünyasında açtığı yaralar ayrı cabası. Sonra yıllar geçti, 2007’de e-muhtıra süreci yaşandı. Bunun ülkemize zararı da aşağı yukarı  2 milyar lira.”
Bakan Çağatay Kılıç, başörtüsü yasağının kamu kurumlarında kalkmasının ardından herhangi bir sıkıntı yaşanmadığına dikkati çekerek, “Kılık kıyafet değişikliğiyle Türkiye’de ayrımcılığın yapılamayacağını ortaya koyduk. Yasak kalkarsa ‘kaos çıkar’ deniliyordu. Aksine çok daha huzurlu bir ortam mevcut” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanını ilk kez kendisi seçtiğine işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için belediye başkanlığından uzaklaştırıldığında ‘muhtar bile olamaz’ manşetleri atılmıştı. Erdoğan, daha sona milletin iradesi ve inançların doğrultusunda ilerleyerek Cumhurbaşkanımız oldu. Demek ki bu işler manşetle olmuyormuş. Gizli toplantılarla, farklı yerlerde siyasete ayar verme çabası içinde olursanız, ülkenize hizmet etmezsiniz. İstihbarat teşkilatına zarar vermeye çalışırsanız ülkenize hizmet etmezsiniz. Başka ülkeler lehine çalışmanın kitaptaki karşılığı casusluktur. Yolumuza milletimizle beraber devam edeceğiz”

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yaşanan dönemi anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu süre içinde olağanüstü tek şey, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nin ismi oldu. Olağan kongre olmadığı için adının olağanüstü olması gerekiyordu. Onun dışında sosyal hayatta, ekonomide olağanüstü hiçbir şey olmadı. Bu durum Türkiye’nin nereden nereye geldiğini çok açık gösteriyor” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, ülkede hiçbir zaman gözyaşı istemediklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:
‘’Vatandaşlarımızın birbirlerine karşı husumet beslemelerini istemiyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Milletimiz de bizimle beraber yürümeye devam edecektir. 2015 seçimlerine giden süreçte AK Parti olarak başarılı olacağımıza inanıyoruz. Ülkemiz içinde farklılıkların rahatça yaşandığı ortamdayız. Bazı sıkıntılarımız var ama elbirliğiyle bunları aşacağız”
 
Bakanlık bünyesindeki Gençlik Merkezleri hakkında katılımcılara bilgi veren Bakan Çağatay Kılıç, “Çok yoğun faaliyetler içindeyiz. Ülke gündemine gelen konular orada da söz konusu oldu. Gençlik Merkezleri’nde Osmanlıca konusunda 2 yıldır gönüllü eğitim veriyoruz. Gerçekten çok güzle bir noktada” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, barınma ve kredi noktasında gençlere sunulan imkânlara değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yurtlarız 15-20 sene önce fiziki şartlar açısından iç açıcı değildi. Şu ana gelinen noktası ise iyi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kapasitesi 400 bine yaklaştı. İktidara geldiğimizde aylık burs ve kredi miktarı 45 liraydı. Şu anda ise 330 lira. 2002-2014 yılları arasında burs ve kredi miktarında yıllık enflasyonu baz alsaydık, geçtiğimiz yıl itibarıyla rakam 125 lira olurdu. 2023 yılına çok daha kuvvetli bir gençlikle gireceğiz.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.