TÜRK FUTBOLUNDA NELER YAŞANIYOR?



Son günlerde yaşanan bazı olaylar aslında Türk futbolunun neden bu duruma geldiğini özetler niteliktedir.

Antrenör eğitimleri ile ilgili TFF İstanbul İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamalar, ya bu işe uzak olduklarının ya da bizimle dalga geçtiklerinin göstergesidir. Sahaya Antrenörsüz çıkan takımlardan, işin ehli olmayıp, TFF tarafından yapılan günlük kurslarla Antrenör belgesi verilerek altyapılarda çalışmalarına imkân sağlanan kişilerden, TÜFAD’ı sorumlu tutmak, insanın aklına başka bir ihtimal getirmiyor. Türkiye’de futbol bir oyun mu yoksa oyuncak mı?

"En büyük pay yöneticilerindir"
Türk Futbolunun özellikle son 10 yılına baktığımızda diğer ülkelere kıyasla çok gerilerde kaldığını görüyoruz. Ülkemizde futbol kalitesi ve seyir zevki hem kulüpler hem de milli takımlar bazında uluslararası alanda oldukça düşmüştür. Futbol kalitesindeki bu düşüş doğal olarak başarısız sonuçları da beraberinde getirmektedir. Tüm bu süreç yaşanırken, Türk futbolundaki bu kötü gidiş herkes tarafından dile getirilmesine rağmen çözüme yönelik hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Ülke futbolunun bu kadar kötü duruma gelmesinde hepimizin mesuliyeti olduğu gibi bu süreçte en büyük pay, yetki sahibi olup, bilgi, beceri ve sorumluluk bilinci olmayan yöneticilerindir.

"Futbolu oyuncak haline getirdiler"
Türk futbolu, bulundukları mevki ve makamları kendi çıkarları uğruna kullanan beceriksiz yöneticilerin elindeki bir oyuncak haline gelmiştir. Başarısızlıkları ile yüzleşip özeleştiri yapması gereken bu insanlar tüm yetkilere sahip oldukları halde yaşanan olumsuzluklarda başkalarını suçlayarak sorumluluktan kurtulacaklarını sanmaktadırlar. Türk Futbolunun geleceği ne olacak? Bu yönetim zafiyeti, alınan yanlış kararlar ve alınamayan doğru kararlar yüzünden Türk futbolunun yalnızca bugününü değil gelecek yıllarını da tehlike altına almıştır. Kulüplerin her geçen yıl borçlanmasına müsaade edilmesi, kulüp başkanlarının boşluktan yararlanıp kulüpleri borçlandırarak tekeline almaları, Türk futbolunun geleceği olan tesisleşme ve altyapılara önem vermemek, yetenekli sporcuların yetişmesinde en büyük etkenlerden biri olan Antrenörlere önem vermemek gibi zafiyetler futbolumuzun bu duruma düşmesine sebep olmuştur. Çözüm; Köklü değişim, Sistemli ve bilimsel çalışma, Kararlılık ve istikrar.


GEFAD Yönetim Kurulu Başkanı Şevki YILMAZ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.