BASIN DUYURUSU

Bazı basın yayın organlarında, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın dün İstanbul’da yapılan Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmadan alıntı yapılarak, “Diyarbakır’da bir daha maç oynatmam” ifadesine yer verildiği görülmüştür.

Sayın Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın, “Diyarbakır’da bir daha maç oynatmam” gibi bir ifade kullandığı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Toplantıda sayın bakan, Diyarbakır Atatürk Stadı’nın, Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, Ağustos ayında yaptığı inceleme sonrası hazırladığı, "Statta yıkılma tehlikesi var. 13 bin kapasiteli stada en fazla 4 bin 600 kişi alınabilir" şeklindeki teknik raporundan bahisle, yıkım tehlikesi olan o statta bir daha maç oynanmayabileceğini dile getirmiştir.

Kaldı ki bakanlığımız tarafından yürütülen yeni stat projeleri kapsamında, Diyarbakır'a 33 bin seyirci kapasiteli modern bir stadın planlaması yapılmış, ihaleleri gerçekleştirilmiş ve çalışmalar başlamıştır. Yaklaşık 150 milyon TL'ye mal olacak bu stat projesinin 2016-2017 sezonunda hizmete girmesi planlanmaktadır.

Ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkılacak olmasından dolayı zaten Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçlarını Bakanlığımız tarafından kendilerine tahsis edilmiş 3 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Tesisleri'nde oynamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Söz konusu haberler üzerine Kulüpler birliği Vakfı da yazılı bir açıklama yaptı. Kulüpler Birliği’nin açıklaması ise şöyle:

Kulüpler Birliği Vakfı’nın 25 Aralık 2014 Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantı, basına kapalı bir ortamda gerçekleşmiştir. Bu toplantıda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın, Türk futbolu’nu birlik ve beraberlik esaslı tek sesli vizyona davet eden konuşmasının bir bölümünün, bazı basın mecralarında özünden uzak bir şekilde yer aldığını gözlemliyoruz. Kamuoyunda farklı bir içerik gibi algılanan bu cümlelerin mana kaybı, şüphesiz kulaktan kulağa aktarımın neticesidir.

Kulüpler Birliği olarak düzeltmek isteriz ki, Sayın Bakanımız, Birliğimizin bir önceki toplantıda aldığı “Hakem odaları” kararını örnek göstererek, tüm paydaşların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri halinde futbolun sorunlarının üstesinden gelebileceğimizi ifade etmiş ve Diyarbakır stadı’nda yaşanan olayların dahi, bu ortak irade yeniden sergilendiğinde bir daha yaşanmayacağına olan inancını belirtmiştir.
Sayın Bakanımız, ayrıca Diyarbakır Atatürk Stadı için verilmiş olan bir teknik rapordan alıntı ile, söz konusu stad’da yıkılma tehlikesi olduğunu ve 13.000 kapasiteli tesisin en fazla 4600 seyirciyi misafir edebileceğini söylemiş, dolayısıyla söz konusu stad’da bir daha maç oynanma ihtimalinin olmayabileceğini vurgulamıştır.

Bu konuyla ilgili basına yansıyan diğer ifadeler, Sayın Bakanımızın görüşlerini değil, haber kaynağının kişisel ya da kurumsal yorumlarını yansıtmaktadır.

Kamuoyu’nun doğru bilgilendirilmesini önemseyen vakfımızdan saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.