BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, YILIN SPORCULARINA ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Spor & Spor Dergisi’nin Ankara’da düzenlediği yılın sporcuları ödül töreninde spor camiası buluştu.

Ankara’da düzenlenen Sporun Devleri Buluşuyor Ödül Töreni, Spor & Spor Dergisi’nin koordinesinde gerçekleştirdi. Programa başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, federasyon başkanları, Milli sporcularımız ve spor basını katıldı.

“Marka Bir Spor Ülkesi Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz”
Bakan Çağatay Kılıç, program kapsamında spor ailesinin bir araya geldiğini ve söz konusu ortamın birlik ve beraberliği içerisinde bulundurduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak imza atılan çalışmalar kapsamında sadece ülkemizi şuan temsil eden sporcuların değil, 1952’den 2002 yılına dek başarı elde etmiş olan sporcularımızın buluşturulduğunu ve oluşan bu beraberlik ruhunun önemli bir unsur olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

“Özellikle 2000’li yıllarda fiziki imkan açısından çok iyi bir noktada değildik. AK Parti iktidarları döneminde yoğun bir tesisleşme hamlesi başlattık. Marka bir spor ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

“Bizler Bugün Varız Yarın Yokuz Ama Bu Millet İlelebet Var Olacak”
Şampiyon sporcuların büyük bir sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Millilerimizin, elde etmiş oldukları başarıyı ömür boyu taşıyabilecekleri şekilde koruyabilmeleri önemli bir nokta. Bu doğrultuda Hamza Yerlikaya, güreş camiası içerisinde önemli bir örnek. Sadece sportif başarı değil, azim ve çalışmalarıyla örnek. Sizler de genç sporcularımıza rol-model olacaksınız. Bizler bugün varız yarın yokuz ama bu millet ilelebet var olacak” dedi.

Son yıllarda ülkemizde önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıldığına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Ev sahipliği noktasında göstermiş olduğumuz başarı, her organizasyonu yapabileceğimizi gösterdi” şeklinde konuştu.

“Şimdiden 2020 Olimpiyat Oyunları’nı Düşünüyoruz”
2014 yılının her açıdan olumlu geçtiğini ve başarıların sorgulanmadığı bir noktaya gelindiğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“Medyanın bu başarılara yer vermesi çok önemli bir nokta, çünkü sporcular motive oluyor. Dolayısıyla elde edilen başarıları haykırmazsak, kendi kendimize anmış oluruz. Olumsuzlukların çok anılması iyi bir şey değildir ama başarıları, güzelliklerin öne çıkarılması önemli.”

Bugün dünden iyi bir noktada olunduğunu ama yarının çok daha iyi bir noktada olunacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç,  “Bunun anahtarı sporcularımızın, federasyonların birbirleriyle koordinasyonundan ve paylaşımından geçiyor. Şimdiden 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düşünüyoruz. Çalışmalarımıza erken başlamamız gerekiyor, çünkü dünya bu işi böyle sürdürüyor. Ayrıca spor ve gençlik noktasında 2023 hedeflerimiz var. Daha sonrasında ise 2053, 2071 vizyonlarımız var” dedi.

Ödüller Sahiplerini Buldu
Ödül töreninde yılın en başarılı 12 sporcusu olarak belirlenen Yusuf Dikeç, Nazmiye Muslu, Taha Akgül, Serap Özçelik, Münevver Yıldız, Elif Akyüz, Busenaz Sürmeli, Öznur Yılmazer, Ayşenur Çoban, Dilara Lokmanhekim, Servet Tazegül ve Duygu Turan’a ödüllerini Bakan Çağatay Kılıç’ın verdi.

Diğer dallarda da ödüllerin sahipleriyle buluştuğu törende; yılın spor kulüpleri Halkbank Erkek Voleybol Takımı, Bahçelievler Spor Kulübü, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı seçilirken yılın spor adamı da Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel oldu.

Ayrıca yılın yerel kurumu Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Spor Kulübü, spora destek veren kurum PTT, yerel spora destek veren kurum İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor, spor habercisi Irmak Kazuk, haber ajansı Anadolu Ajansı, spor internet sitesi Sporx, yazılı medya ödülü Sabah Gazetesi, özel proje Doğru Hamlede Buluşalım olarak belirlendi.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.