Paşabahçe İstanbul Sinop deplasmanından 1 puanla yetindi.

Paşabahçe İstanbul Sinop deplasmanından 1 puanla yetindi.

Yılmaz AKTEPE

İstanbul Süper Amatör Lig 4.Grupta Lider Paşabahçe spor takipçisi İstanbul Sinop spor ile deplasmanda oynadığı önemli maçta 1-1 kalarak sahadan bir puanla ayrılmasını bildi.
Küçükçekmece Metin Oktay sahasında oynanan müsabakaya her iki takımda mutlak galibiyet için sahaya çıktılar.

Paşabahçeli taraftar türbinde alkol içtiler.
Her iki takım içinde önemli maça iki takım taraftarı büyük ilgi gösterdi ancak İstanbul Sinop spor deplasmanına 50,60 çıvarında taraftarı ile gelen Paşabahçe spora gönül veren taraftar topluluğu maçın başlama düğdüğü ile birlikte türbünde hem alkol aldılar hem de doksan dakika takımlarını desteklediler.



Müsabakanın ilk yarında rakibine göre daha üstüne gol pozusyonların giren ev sahibi İstanbul Sinop sporda Erkan ve Uygar yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı golcüsüz kapandı.


İkinci yarıya hızlı başlayan İstanbul Sinop spor sandıra ile birlikte rakip kaleye yüklendi soldan aldığı topla ceza sahası içine giren Tolga Paşabahçeli oyuncu tarafından sert müdahalede bulunuldu karşılaşmanın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi.


İstanbul Sinop sporda Topun başına geçen Erkan topu ağlara gönder ek takımını 47.Dakikada attığı golle1-0 öne geçirdi.

63.Dakikada misafir takım Paşabahçe spor serbest vuruş kazandı serbest vuruşu kullanan Emrah’ın ortasını talip eden Ekin can topu ağlara yolladı ve takımın beraberlik gollünü atsı skor 1-1 oldu.


82.Dakikada ev sahibi İstanbul Sinop sporda Cenk çift sarı ve ardından Kırmızı kartla oyun dışı kaldı müsabakada başak gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona ererek her iki takımda sahadan birer puanla ayrıldı.
Paşabahçe spor puanını 32 ye çıkartarak liderliğini sürdürürken Dudulu 32,Gazi Mahllesi30 ve İstanbul Sinop sporda 29 puanla liderin takipçileri oldu.







İstanbul Sinopsor Genel Kaptanım Osman Tunçel müsabaka sonrası yaptığı açıklamasında
Bir spor kulübü düşünün yıllardır, sadece kendi bünyesine değil, çeşitli Profesyonel kulüplere futbolcular yetiştirmiş.
Hem de İstanbul Amatör ligde mücadele eden kulüpler arasında fair-play ödülüne layık görülen ender camialardan biri olmuş.
İşte, böylesine haklı bir başarının sahibi kulüp, İstanbul sinopspor’dan başkası değildi.
Futbolla biraz olsun yakından ilgilenenler, Sarı Lacivert takımın nasıl bir dönemden geçip bugünlere geldiğini iyi bilir. Geldi ama günümüz koşulları çok farklıydı.
 Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve de futbol piyasasındaki anormallikler, İstanbul Sinopsor gibi kendi yağıyla kavrulan kulüpleri, olmak veya olmamak noktasına kadar sürükledi.
Şüphesiz bunlardan biri İstanbul Sinospordur.
Oysa Sarı Lacivert takım bir noktada ayrıcalıklıydı.
Kendi bünyesinden futbolcu yetiştiren kulüp olarak federasyon bünyesinde dahi takdirle karşılanmıştı.

Gelin görün ki İstanbul Süper l Amatör Lig, adeta dipsiz kuyu.
Özellikle müsabakaları yöneten hakemler bazında. İstanbul Amatör ligi kulüpler dahi hakemlerden şikâyetçi.
Bunun en belirgin örneğini, bu hafta sonunda oynandığımız Paşabahçe karşılaşmasında gördük.
Sahada öyle bir hakem triosu vardı ki, evlere şenlik.
İlişkin olarak, futboldan biraz olsun anlayan 3 kişiyi hakem yapsanız.
Aynı kategorideki maçları yönettirseniz!
Farklı bir şey olmazdı.
Onlar da bu maçtaki hakemler kadar yönetirdi.

Sonucu önceden belli veya manipüle edilen bir spor aktivitesinin içinde bulunmaktan üzüntü duyuyoruz. bu tür bir açıklamaya iten nedenlerin başında bariz olarak gözlenen hakem hataları yanında bir takım etkenler gelmektedir.
Halkın deyimiyle bir takım ayak oyunları vardır.
İstanbul Sinopspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, zihnimizdeki ve uygulamalarımızdaki tüm fair-play hislerimize rağmen hakça-adilce olmayan, sportif vicdanlara uymayan bu organizasyonun içinde bulunmaktan, maalesef ileri düzeyde üzüntü duymaktayız.
Sonucu önceden belli, ya da manipüle edilen bir sportif aktivitenin içerisinde bulunmak, bu duruma katlanıyor olmak, İstanbul Sinopspor Camiasına ve yönetim kurulumuza yakışmamaktadır.
İstanbul Sinopsor, Paşabahçe spor karşılaşması olmak üzere daha nice müsabakalarda gözlenen yanlışlar ve hatalar zincirinden başkası olmasa gerek.



.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.