TAEKWONDODA MADALYA YAĞMURU




Antalya’da düzenlenen 3 ayrı uluslararası tekvando turnuvalarında sporcularımız; Türkiye, Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde kazandıkları 69 madalya ve Poomse kategorisinde ise elde ettikleri 55 madalya kazandı
.

Antalya’da 3 önemli uluslararası turnuvanın düzenlendiği Taekwondo Festivali’ne Türkiye damgasını vurdu. Belek’te 7-8 Şubat tarihlerinde düzenlenen 1. Avrupa Minikler Taekwondo Şampiyonası’nın yanı sıra 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na katılmak için puan veren ve 10 - 11 Şubat tarihlerinde gerçekleşen 3. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası ile 2. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda mücadele eden Türk sporcular aldıkları sonuçlarla madalyaları topladı.



MİNİKLERDE EN ÇOK MADALYA TÜRKİYE’NİN

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından ilk defa düzenlenen“1. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası’nda 20 ülkeden 240 sporcu mücadele etti. Türkiye, 39 madalya ile en çok madalya kazanan ülke oldu. Türk sporcular,şampiyonayı 12 altın, 13 gümüş ve 14 bronz madalya ile tamamladı.

TAKIMLARDA AVRUPAŞAMPİYONU İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ETU tarafından düzenlenen ve Türkiye Tekvando Federasyonu’nun organize ettiği “3. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’na yaklaşık 40 ülkeden 850 civarında sporcu katıldı. Aynı zamanda Olimpiyat oyunlarına katılım yolunda puan veren şampiyonada ilk sırayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi elde etti. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde düzenlenen şampiyonada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya ile genel klasmanda birinci oldu. Almanya’nın BSV Friedrichshafen takımının ikinci olduğuşampiyonayı Rusya’nın Rostov-On-Don, SC "Grandmaster” takımın üçüncü sırada tamamladı.




TURKISH OPEN’DA MADALYA YAĞMURU

Türkiye’nin ikinci kez ev sahipliği yaptığı UluslararasıTürkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda ise yaklaşık 70 ülkeden 1200 sporcu mücadele etti. 12-15 Şubat tarihlerinde düzenlenen ve olimpiyat oyunlarına katılım yolunda önem arz eden turnuvada da Türk sporcular başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye, Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde toplam 12 altın, 21 gümüş ve 36 bronz olmak üzere toplam 69 madalya kazandı. Poomse kategorisinde ise Türk sporcular, 22’si altın, 15’i gümüş ve 18’i bronz olmak üzere 55 madalya elde etti.

Bakan Çağatay Kılıç Tekvandocuları Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya Belek’te düzenlenen Taekwondo Festivali kapsamında madalya kazanan sporcular için bir tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç’ın  tebrik  mesajı şöyle:

“Ülkemizde düzenlenen 1. Avrupa Minikler Taekwondo Şampiyonası, 3. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası ve 2. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda  toplam 70 ülkeden 1200 sporcu arasında büyük bir başarı elde eden  tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Hem ülke olarak önemli bir organizasyonu tamamlamış hem de sporcularımızla başarılar elde etmiş bulunuyoruz. Bu önemli başarıda emeği geçen tüm sporcu kardeşlerime ve ekibe teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.