İNEGÖL GENÇLERGÜCÜ-İFA MAÇI ERTELENDİ



Bölgesel Amatör Lig’in 16. Hafta mücadelesi hava şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Bölgesel Amatör Lig 9 Grupta saat 13.30’da Bursa İnegöl Kurtuluş Spor Tesislerinde oynanması planlanan İnegöl Gençlergücü-İFA SPOR Mücadelesi şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Müsabaka öncesinde statta incelemelerde bulunan maçın Hakemleri, müsabakanın hava şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğine karar verdi.

İFA SPOR’LU FUTBOLCULAR FACİADAN KIL PAYI KURTULDU
Bu arada İFA Spor’un maç saati öncesinde toplantı gerçekleştirdiği salonun çatısı çöktü. Olayın takım toplantısının hemen ardından 5 dakika sonra gerçekleştiği bildirildi.

BAYAT’TAN TAKIMA "GEÇMİŞ OLSUN"
İfa Spor Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bayat "Çok sayıda arabanın yan yattığı Bursa yolunu kullanarak tekrar İstanbul’a dönen ve çatı çökmesinin kıl Payı kurtulan değerli teknik heyetimize ve Futbolcularımıza geçmiş olsun. Bende dün müsabakayı takip etmek üzere Bursa’daydım. Yol üzerinde rüzgâr nedeniyle devrilen Tırlar’ı gördüm. Maçın ertelenmesi yerinde bir karardır. Allah’a şükür kimse zarar görmeden kurtuldu. Ben rakibimiz İnegöl Gençlergücüspor’a da geçmiş olsun mesajımı iletmek isterim" ifadelerini kullandı.

MAÇ ERTELENMESİYLE İLGİLİ TALİMATLAR NE DİYOR?
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatı 7. maddesinde, "Elverişsiz hava koşulları nedeni ile gününde oynanmayan veya yarıda kalan müsabakalar TFF tarafından ayrı bir karar alınmamış ise ertesi gün aynı yer ve saatte oynanır" maddesi yer alıyor. 8.maddesinde ise "TFF hakemin kararında açıkladığı müsabaka saatini gerekli gördüğünde değiştirebilir. Değişikliğe ilişkin karar ilgililere tebliğ olunur. Elverişsiz hava şartları nedeni ile ertesi gün oynanmayan müsabakaların ne zaman oynanacağına TFF tarafından karar verilir" ibareleri yer alıyor.

Ancak federasyonun maçın başlamasından 2 saat öncesine kadar yetkili olduğu maddesi de aynı talimatın 10. maddesinde belirtiliyor. Buna göre TFF, "Müsabakanın başlama saatinden iki saat öncesine kadar elverişsiz hava koşulları sebebiyle müsabakanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar vermeye yetkilidir" deniliyor.

HABER: UĞUR GÖKÇE

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.