Ceyhan “Bizim İşimiz Profesyonel kulüplere Kazandırmak”

                               
                                        Yılmaz AKTEPE
Küçükçekmece ilçesinin son yıllarda başarılarına başarı kadar ve altyapısında yetiştirdiği oyuncuları Profesyonel kulüplere vererek dikkatleri üzerine çekmeyi başaran 5 yılda 15 şampiyonluk 14 oyuncu Profesyonel kulüplere veren İkitelli spor Kulüp Başkanı Abdulselam Ceyhan, altyapı başta olmak üzere tüm merak edilen sorulara samimi bir şekilde cevap verdi.


                                               

 Eskiden yetenekli oyuncuyu bulmakta fazla sıkıntı yaşamadıkların ancak şimdi bu durumun tam tersi olduğunu kaydeden Ceyhan, bunu ise artık futbol sahalarının azalması ve çocukların sosyal aktiflerini başka durumlarda değerlendirmesine bağladığını ifade etti.

                                    
Göreve geldiğimde İkitelli spor barak da kalıyordu ilk olarak Küçükçekmece Belediyemizle görüşmeler yaparak kulüpler Birliği Başkanımız Seymen Gençtürk’ün de destekleri ile kulübümüze modern ve kalıcı bir tesis kazandırdık.
Daha sonra Volkan Sapmaz, Hikmet Aydın ve Ali Ayyıldız hocalarımızı takımlarımızın başına getirerek yeniden yapılanmaya gittik.
Ceyhan: Geçen sezon Türkiye Şampiyonası’nda 4. oldu. Bu yaş kategorimizde etkili sonuç aldığımıza düşünüyorum. Bunun yanı sıra takımlarımız  önemli başarılar kazandılar. İmkânlar doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz. Yetenekli oyuncuları bulup onları şartların uygun olması halinde takımımıza kazandırıyoruz. Yeni sezonda kategorilerimizin daha iyi olacağına inanıyorum dedi.
                                     Profesyonel Kulüplere Giden oyuncular.
Beşiktaş-Cesur Daldal
Tavşanlıspor-Onurcan Küçük
Kasımpaşa spor-Serhat Arsalan, Hamza Çiftçi, Ahmet Topaloğlu
Çanakkale spor-Sertaç KayaTekin, Azat Karatoprak, Mevlit Erensoylu,
Beylerbeyispor-M.Mikail Oğuz
Eyüpspor-Resul Eğeci, Mehmet Ucucu,Cemser Koyukcu
Altyapı Hocalarından Hikmet Aydın’da yaptığı açılamada Benim ve çalıştırıcı arkadaşlarımın tek arzusu altyapıdan A takıma oyuncu kazandırabilmek. Zaten bizler bunun için varız. Son yıllara bakarsak bunu da başarmış durumdayız şampiyonlukların yanında şimdiye kadar 5 yıl içinde 14 futbolcu Altyapıdan profesyonel kulüplere verdik içlerinden genç Milli takımızda oynayanlar var ve onlarla gurur duyuyoruz dedi.
Altyapı Hocalarından Ali Ayyıldız de yaptığı açılamasında ben ve Hoca arkadaşlarımız ciddi ve uyumlu ve koordineli şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz bir bizimse her zaman her konuda yardımlaşma ve dayanışma içine giriyoruz 5 yıl içinde özellikle altyapıda büyük helmeler yaptık.
Federasyonumuzun yapması gereken ilk şey maddi kaynaklarını altyapıya çok daha fazla harcamalarıdır. Eğer altyapıya çok daha fazla teşvik ederse işte o zaman çok daha fazla oyuncu çıkacaktır dedi.
A Takım Hocası Volkan Sapmazda yaptığı açıklamada Ben İkitelli sporda uzun yıllara kaptanlık yaptı ve futbolu bıraktıktan sonra kulüp Başkanımız Abdulselam Ceyhan bana güvelenerek beni A Takımızın başına getirdi ve yaklaşık 5 yıldır A takımın başında hoca olarak bulunmaktayım.
Genç oyuncuya eğer A takımda oynatmak istiyorsanız öncelikle yapılması gereken ilk şey sabırdır. O zemini hazırlamazsan maalesef başarı hayal olur.
Eğer bizde İkitelli spor Kulübü olarak A takıma oyuncu kazandırmak istiyorsak oradaki teknik adamların gençlerimize sabır gösterip forma vermesi gerekiyor.
İkitellispor tüm kategorilerde lige katılıp yüzlerce futbolcu ordusuna en iyi şekilde hizmet ettiklerini bildiren Sapmaz, “Kulüp Başkanımız Abdulselam Ceyhan ve altyapı hoclarımızla birlikte takımımızı ayakta tutabilmek adına büyük bir mücadele vermekteyiz. Yolumuza kararlı adımlarla devam ediyoruz” diye konuştu.















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.