TÜFAD İSTANBUL ŞUBESİ’NDEN EKŞİOĞLU’NA SERT CEVAPLAR




TÜFAD İstanbul Şubesi Başkanı Rıza Çavuşoğlu, İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara cevap verdi.

'İl Temsilciliğine Cevap' başlıklı yazılı açıklamada, Ekşioğlu’nun açıklamalarının gündem değiştirme çabası olduğu beyan edilirken, açıklamaların trajikomik bir durum olduğu konusuna vurgu yapıldı.

Yerel Futbol Sitesi takipçilerinin sorularına cevap veren Yemen Ekşioğlu açıklamasında özetle ne demişti:

1-Bir haftada Antrenörlük lisansı dağıtmaya devam edecek misiniz? Neden Antrenörlerimizi üniversitelerle anlaşıp antrenman bilimi, pedagojik eğitim, beslenme vs. 11 ay gerçek eğitime tabi tutmuyorsunuz?

Bu konu benim değil maalesef. Bu tamamen TÜFAD’ın problemi.

2- İstanbul’da yönetici kartı ile Antrenörlük yapılmaya devam ediliyor. Bu sizce Antrenörlerin hakkına geçmiyor mu?

İstanbul’da 15 bine yakın Antrenör var. Biz yarışmacı değil yetiştirici Antrenör istiyoruz. Bu TÜFAD’ın sorunu. TÜFAD’ın sadece aidat toplayıp yazıhanede oturan bir kurum olmasını istemiyoruz. Türkiye’de tüm sahaları geziyorum; Hakem Derneğinden, TFF’den, ASKF’lerden heyetler var ama TÜFAD’dan bir tane gezen göremiyorum.


"Bilgisiz, belgesiz, temelsiz"
Son günlerde İstanbul İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Yemen Ekşioğlu tarafından yazılı ve görsel medyada genel olarak Türk Futbol Antrenör kimliğine, özel olarak da TÜFAD İstanbul Şubesinin görev ve sorumluluklarına yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Hangi maksatla yapıldığını anlayamadığımız bilgisiz, belgesiz, temelsiz ve gerçeklerden uzak veya gerçeklerin çarpıtılarak yapılan bu tür açıklamalar zor bir süreçten geçen Türk Futboluna önemli derecede zarar vermektedir.

"Futbolun bugünkü durumunu açıklar niteliktedir"
Diğer yandan üzülerek belirtmeliyiz ki, beyanatların görev ve sorumluluklarının farkında olmayan, Futbola hizmet eden en büyük sivil toplum kuruluşundan haberi bile olmayan bizzat İstanbul Futbol İl Temsilcisi tarafından yapılması İstanbul’da Futbolun bugünkü durumunu açıklar niteliktedir.

Aşağıdaki cevaplar İstanbul İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Yedek Yönetim Kurulu Üyesine aittir. Gündem değiştirme çabası olduğunu biliyoruz. İstanbul TÜFAD olarak bilgilendirme çabalarımız sürecek.


"Kurslar TFF tarafından düzenlenmektedir"
Her ne olursa olsun, TÜFAD İstanbul Şubesi olarak Türk futbolunu geliştirmeye yönelik üstlendiğimiz sorumluluklarımızı ve görevlerimizi artırarak devam ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Hepimizin bildiği gibi (Sayın İl Temsilcisi hariç) Teknik adamlara yönelik kurslar, seminerler ve sertifika programları münhasıran TFF tarafından düzenlenmektedir. Kursların yürütülmesine ilişkin bütün işlemler TFF Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülür. TÜFAD’ın bu süreçteki görevi Türkiye Futbol Federasyonu’na idari hususlarda destek olmaktır. Bu güne kadar da bu görevini layıkıyla yürümüştür. Bunun yanında üyelerimize yönelik yaptığımız hizmet içi kurslarla da (Futbolda Ölçme ve değerlendirme, Maç Analizi, Futbolda Psikolojik Performans gibi) Antrenörlerimizi eğitim açısından geliştirmeye devam etmektedir. Ancak şu ana kadar Sayın Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu ne TFF-TÜFAD işbirliği ile yaptığımız Antrenörlük kurslarının ne de tarafımızdan yapılan eğitimlerin hiç birine katılmamıştır.  Eğitime bu kadar uzak olan bir kişinin eğitimle ilgili sorumluluklarını da bilmemesi aslında şaşırtıcı değildir. Yukarıda net bir şekilde belirtildiği gibi Antrenörlük kursları sadece TFF tarafından planlanır düzenlenir. Mesleğe yeni başlamış Antrenörlerimiz bile bu bilgiye sahiptir.

"Son derece trajikomik bir açıklama"
Futbol İl Temsilcisi Sayın Yemen Ekşioğlu’nun ifade ettiği ikinci husus “Statlarda Antrenör Temsilcisi” göremiyorum iddiası, aslını söylemek gerekirse son derece trajikomik bir durumdur.  Talimatlarda net bir şekilde ifade edildiği halde 2013-2014 sezonunda 60 kulüp (TÜFAD İstanbul Şubesi olarak İl Temsilciliğini bilgilendirmemize rağmen) sezonu Antrenörsüz tamamlamıştır. İl temsilciliği tarafından söz konusu kulüpler hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Diğer bir değişle derneğimizin sahalardaki doğal temsilcilerinin Türk Futboluna hizmet etmesini engellemiştir.

"Şu anda 8 takım sözleşme yapmadı"
2014-2015 İstanbul Amatör Futbol sezonunda; BAL, SAL ve 1. Amatör lig takımlarında bu gün itibari ile 8 takım Teknik Sorumlu sözleşmesi yapmamıştır. Alt yapıya baktığımızda, çok sayıda takımın sahaya Antrenörsüz çıktığını görmekteyiz. Bununla birlikte, yaş kategorisi düştükçe lige katılımın azaldığı görülmektedir. Tabanın geniş olması gerekirken, üst yaş gruplarının alt yaş gruplarından fazla olduğu görülmektedir. Yani İstanbul Futbolunda üçgen ters.

"Söylediklerinde tutarlılık yok"
Diğer bir hususta talimatlarda yer alan sezon başında kulüplerin ilk iki hafta sahaya Antrenörsüz çıkma hususudur. Talimatları koyma ve değiştirme yetkisi Türkiye Futbol Federasyonunda olmasına rağmen, bu talimatın değiştirilmesi için hiçbir girişimde bulunulmamıştır. Sezon başında hiçbir kulüp yöneticisiz, sporcusuz, sporcunun lisansının vizesiz olması mümkün değilken Antrenörsüz çıkmasına müsaade etmek İl temsilciliğinin Antrenörlere bakışını da açıkça göstermektedir.

İstanbul’daki Antrenör sayısı ile ilgili söyledikleri ise, Antrenör camiasına uzaklığını anlatan cahilliğinin ifadesidir. Netice itibari ile Sayın İl Temsilcisinin söylediği ile yaptığı arasında hiçbir tutarlılık yoktur.

"Yaptığımız hizmetler takdir edilmektedir"
Bilinmelidir ki; İstanbul TÜFAD Yönetim Kurulu Üyelerinin birçoğu aktif olarak Antrenörlük yapmaktadır ve sahalarda bulunmaktadırlar. Aktif olmayan arkadaşlarımız ise, seyirci olarak objektif, tarafsız, ilkeli, beklentisiz sürekli tribündeki yerlerini almaktadırlar. Bu konuyla ilgili biz TÜFAD ailesi olarak her hafta sonunu maçlarda geçiriyoruz ve sahalarda olanları aynı zamanda yakinen de görüyoruz. Bunlara bağlı olarak kurumsal anlamda şu ana kadar ilgili mercilere yazı ve isteklerimizi sunduk, bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz.

Ayrıca yaklaşık 2.5 yıllık görev süremizde,  İl Temsilciliğinin asli görevini hatırlatan, İstanbul Futboluna beraberinde Türk futboluna katkı sağlayacak uyarıcı hatırlatmalar, adil ve herkese aynı mesafede durulması gerektiği yapıcı hususlar Kurumsal Web ve Facebook sayfamızdan da paylaşılarak yapılmıştır. Kurumumuzun, göreve geldiği ilk günden beri sorumluluk bilinci içinde çalıştığı bütün iyi niyetli, dürüst ve katılımcı kurum ve spor adamları tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir.

"TÜFAD İstanbul Yönetimi onurlu insanlardan oluşmaktadır"
TÜFAD İstanbul Yönetimi, kişisel çıkar bilmeyen, mevki ve makam için hiçbir zaman entrika içinde yer almayan, onurlu ve geçmişi temiz insanlardan oluşmaktadır. Konulara vakıf insanlar, kusurlu insanların yaptıkları yanlışların takipçisidir. Bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu bilirler. Kanun yönetmelik ve talimatlara uygun hareket etmeyen insanlar, bulundukları görevlerde her şeyi kişiselleştirir, kurumlara ve Türk futboluna onarılmaz, telafisi imkânsız zararlar verirler. Hedef saptırmaya, gündem değiştirmeye üstün gayret sarf ederler.

Sonuç olarak, statü ve talimatları bilen ve onlara uyan, futbolumuza beklentisiz katkı sağlama düşüncesinde olan, egosuna yenilmemiş spor adamlarının artması dileği kamuoyuna saygılar sunarız.

KAYNAK: http://www.tufadistanbul.org/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.