ÖZEL SPORCU KULÜPLERİ CEBECİ'DE BULUŞTU...


İstanbul BBSK öncülüğünde düzenlenen, özel sporcu ve bedensel engelli sporcu kulüplerinin toplantıları başladı.

Bedensel Engelli ve Özel Sporcular Şube Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyemiz Adem Kuyumcu’nun koordinatörlüğünde yapılan toplantıya özel sporcular alanında faaliyet gösteren 20 spor kulübünün yöneticileri ve temsilcileri katıldı.
Organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Adem Kuyumcu; “Özel sporcu yetiştiren kulüplerimizin, İstanbul BBSK’dan taleplerini dinledik. Ayrıca, yakın zamanda program dahilinde yapılacak özel sporcu müsabakaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Amacımız daha çok özel sporcu yetiştirmek ve daha çok özel gereksinimli bireyi spor hayatına katmak.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 51 spor tesisinin kullanımı konusu gündeme gelirken, Adem Kuyumcu tesislerin herkese açık olması için çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi.
Kuyumcu; "Kulüp olarak Spor İstanbul ile işbirliği yaparak, tesisleri inceleyip erişilebir mimari düzenlemelerin yapılması için çalışacağız. Erişilebilir mimari genel adıyla, herkes için tasarımla düzenlenmiş tesislerden herkes eşit şekilde faydalanabilir." şeklinde konuştu.

 Bu arada hafta boyunca devam edecek toplantılarda her gün farklı bir engelli sporcu branşı ele alınacak. Yarın aralarında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de bulunduğu tekerlekli sandalye basketbol kulüplerinin yönetici ve temsilcileri bir araya gelerek branşın sorunlarını konuşacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.