Mehmet Rıza Güleren, Ben Türk Boksu için varımı.

Mehmet Rıza Güleren, Ben Türk Boksu için varımı.
Yılmaz AKTEPE/Türkiye Boks Federasyonu eski As Başkanı Mehmet Rıza Güleren İstanbul Gönen Otelde Kahvaltıda Basın mensupları ile bir araya geldi.
Mehmet Rıza Güleren yaptığı basın toplantısında 22 Ekim Tarihinde yapılacak olan olağan Genel kurulda kesinlikle aday değilim ben Türk Boks sporu için varımı kişiler için aday olamam plan ve projelerine göre bakar ona göre destek veririm.
Güneşli Gönen Otelde kahvaltıda bir araya gelen Boks Federasyonu eski As Başkanı Mehmet Rıza Güleren yaptığı açıklamasında Bugünkü toplantımızın amacı Türk Boksunun son iki olimpiyatları madalyasız bitirmesi bugünkü geldiği nokta ve 22 Ekim Tarihinde yapılacak olan olağan Genel kurul öncesi dikkat çekmek isteğimi konuların Türk Boksu için olmasıdır.
Değerli Basın mensubu arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim 22 Ekim Tarihinde yapılacak olan olağan Genel kurulda Başkan adayı olmadığımı bilmenizi isterim. Ancak yıllarını Türk Boksuna adamış biri ailenin ferdi olarak önemli bulduğum tespitlerim var.
1962 Yılında Lisanslı faal Boks sporuna başladım.1975 Yılına kadar boksa devam ettim ve aktif olan boks sporu hayatıma noktayı 1975 yılında koymuş oldu.2010 Yılında İstanbul Boks il temsiliciliği görevine başlayarak boks sporuna hizmet etmeye başladım.

2011 Yılında İstanbul Boks il temsiliciliği ve aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundum.2012 Yılında Londra Olimpiyat oyunlarından sonra Türkiye Boks Federasyonu As Başkanlık görevi yaptım. As Başkanlık görevi iki yıl yaptıktan sonra 2014 Yılında haklarının suiistimal edildiğini düşündüğüm iki sporcu ve üç Antrenör için istifa ettim.
Boks sporu bize Babamızdan geçen bir spor kültürüdür. Ağabeyim Yurdakul Güleren elli yılını Boks sporuna adamış aktif sporculuğunun yan ısıra Beşiktaş Kulübü ve Milli Takımlarda görev yapmıştır. Şuanda Milli takımlarda görev yapan Antrenörlerin çoğunda emeği vardır. Erdinç Güleren ise oda 40 yıl Beşiktaş kulübü ve milli takımlarında Antrenörlük yaparak Türk boksuna hizmetlerde bulunmuştur.
2007 Yılından bu zamanda kadar Türkiye Boksunda Dünya şampiyonu çıkmamıştır.208 Olimpiyatlarında Pekinde yapılan Olimpiyatlarda Yakup Kılıç sporcumuz Bronz madalya kazanmıştır. Hepimizin bildiği gibi malum 2012 Londra ve 2016 Rio yaz Olimpiyat oyunları Türk Boksu için çeyrek finalden öteye gidememiştir.

Gençlik Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın Olimpiyatlardan sonra yaptığı genel açıklama Federasyonlar açısından gerçek tabloyu sergilemiştir. Gençlik Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio yaz Olimpiyat oyunlarından alınan sonuçlara bakıldığında farklı adımlar atılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, Sportif başarının bir Federasyon ve Başkanı için en önemli kıstas olduğunu dile getirmiştir. Olimpiyatlar bitti, özel eleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu ve yapması gerektiğini düşünüyorum demişti.

Hep aynı şeyleri yaparak beklenen farklı ve başarılı sonuçlara ulaşamayız. Rio yaz Olimpiyatlarına altı sıklette tel tel döküldüğümüz gerçeğinden yola çıkarak 22 Ekim tarihinde yapılacak olan Türkiye Boks Federasyon olağan Genel kurul seçimleri öncesi mevcut Federasyon Başkanı ve yönetimi delege listelerindeki yanlış ve köşeye Sıkıştırma taktikleri. Kulüplerin oy Verne vermeyen şekiller erde kutuplaştırarak Boks sporunu çıkmaza sokmuş olmaları.

Tüzük açıkça belirtilmesine rağmen faal olan Hakemleri faal değilmiş gibi listelere koymaları. Türkiye şampiyonalarında derece yapan sporcuların milli takımlara çağrılma haklarını ihlal edilmeleri İstanbul gibi mega kentlerde kulüplerin kapanma noktalarında kimsesiz bırakmaları. Tescili bile olmamış kulüplerden delege oluşturulması imza sınırında adayların sıkıştırılmaları gibi kişiselleştirmiş yöntemlerle göreve talip olmaları Türk Boks sporunu bu gün ki hali açısından oldukça düşündürücü ve endişe vericidir.
Bu durumlardan kurtulup Türk Boks sporunu ayağı kaldırılabilmesi için çağdaş bilgili idareci ve antrenörlerin Türk Boks sporunun ekolünü yaratacak sistemlerin ancak Demokratik seçimlerle özgür iradeli delegelerin olağan Genel kurulunda oy kullanabilmesi ile gerçekleşeceği günlerde görüşmek üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
22 Ekim tarihinde yapılacak olan Türkiye Boks Federasyon olağan Genel kurul seçimleri Türk Boks spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum dedi.












  

 








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçükçekmece Özel Asya Göz Tıp Merkezi Hizmete Girdi.

Minik Ata Demir, babasının yolunda ilerliyor.